Skip to main content

Je wilt trouwen en wilt graag bruidsmeisjes. Maar wie vraag je en wat doet een bruidsmeisje precies? Op deze vragen en meer geven wij een antwoord.

Het vragen van het bruidsmeisje

Het is traditioneel dat een bruidsmeisje jongvolwassen en ongetrouwd is. Natuurlijk hoef je je daar niet aan te houden. Het beste is om iemand te kiezen die een belangrijke rol in jouw leven speelt en waar je goed mee kunt opschieten. Het maakt uiteindelijk niet uit of diegene een goede vriendin is, een collega of misschien een familielid. Je kunt ook kinderen uitnodigen om jouw bruidsmeisjes te zijn. Kinderen vinden een bruiloft meestal heel spannend en vinden het leuk om mee te doen.

 

Er zijn verschillende manieren om iemand te vragen of zij jouw bruidsmeisje wilt zijn. Je kunt het op de gebruikelijke manier doen: gewoon face-to-face vragen. Er zijn ook creatievere manieren om iemand uit te nodigen. Stuur bijvoorbeeld een zelfgemaakte kaart of verras iemand met een prachtige bos bloemen en een lief berichtje erbij. Er zijn veel leuke manieren te verzinnen om iemand te vragen als bruidsmeisje.

Taken van een bruidsmeisje

Het bruidsmeisje heeft vooral een praktische taak. Zij helpt met de voorbereiding van je huwelijk en zorgt dat de dag zelf goed verloopt. Dit doet een bruidsmeisje onder meer:

  • Helpen met het uitzoeken van jouw bruidsjurk.
  • Je vrijgezellenfeest organiseren.
  • De deuren openhouden op de trouwdag.
  • Je helpen met je opmaken en aankleden voor het huwelijk.
  • Je sleep omhoog houden, zodat je gracieus en zonder struikelen naar het altaar kunt lopen.
  • De ceremoniemeester assisteren.
  • Het gastenboek beheren

Bruidsmeisjes zijn dus echt superhandig! Bovendien zullen veel vriendinnen en familieleden het geweldig vinden om je te helpen met het organiseren van jouw droomhuwelijk.

Een bedankje

Bruidsmeisjes werken hard om het jou en je partner helemaal naar de zin te maken. Na de bruiloft hebben ze wel een bedankje verdiend. Je kunt je bruidsmeisjes bijvoorbeeld een mooi sieraad geven. Ook een goed idee is om je bruidsmeisjes een trouwfilm of een videoclip van je huwelijk te geven. State of Dreaming Films maakt prachtige films helemaal naar jouw wens. Een film zet alle mooie herinneringen op rij. Zo kunnen jij en jouw bruidsmeisjes uitgebreid nagenieten van de fantastische dag!

Leave a Reply