Skip to main content

Volgens de overlevering zijn de oude Spartanen in de vijfde eeuw voor Christus de eersten geweest die een vrijgezellenfeest mannen hielden. Ze hielden een diner ter ere van de bruidegom en proostten op hem. Een vrijgezellenfeest mannen was toentertijd en ook in de eeuwen daarna een vrij formele aangelegenheid. De seksuele revolutie van de jaren zestig heeft hier verandering in gebracht.

De keurige vrijgezellenfeesten voor de mannen sloegen radicaal om en transformeerden in aangelegenheden met strippers in louche tenten. Ook heel erg populair is het om de bruidegom in spé op zijn vrijgezellenfeest voor paal te zetten. Je geeft hem bijvoorbeeld een reeks opdrachten mee om, verkleed als bunny, Chippendale of in één of ander vogelpak, uit te voeren doorheen de stad. Maar er zijn ook nog andere, originelere ideeën om een vrijgezellenfeest mannen te organiseren!

Originele tips en ideeën vrijgezellenfeest mannen

Tegenwoordig wordt veelal gekozen om een vrijgezellenfeest mannen op een originele, sportieve of creatieve wijze te organiseren.

Hieronder enkele tips en ideeën voor een vrijgezellenfeest mannen.

  • Typische activiteiten voor een vrijgezellenfeest mannen zijn: karten, een golfclinic, paintballen, zeilen, lasergamen, schieten op een schietbaan, bowlen, boerengolf, naar het casino, een kookcursus of uit eten gaan.
  • Daarnaast winnen survival- of outdooractiviteiten aan populariteit, zoals quad rijden, terreinrijden of boogschieten.
  • Ook activiteiten op het strand, zoals blokarten, powerkiten en kitesurfen, doen het erg goed als origineel mannenuitje.
  • Een echte moderne activiteit is The Hunt. Dit is een virtuele action game waarbij je in de huid kruipt van een zware jongen, rechercheur of een andere rol. Met je partners in crime neem je het op tegen andere criminele organisaties. ‘The Hunt’ staat garant voor een action packed vrijgezellenfeest mannen en speelt zich vaak af in het centrum van een stad naar keuze.
  • In dezelfde lijn ligt de zogenaamde Sherlock Holmes city-game, waarbij je een moordmysterie moet oplossen. Je speurt door de stad naar aanwijzingen over het moordwapen, reconstrueert gebeurtenissen, hoort getuigen etc. Tegenwoordig zijn er verschillende varianten op een City Game uit te kiezen. Bijvoorbeeld een Movie City Game of een ‘Wie is de Mol’-city game.
  • Ook altijd leuk om te doen, is bijvoorbeeld een whisky-, wijn- of bierproeverij, een sigaren- of een cocktail-workshop.

Kortom meer dan genoeg mogelijkheden om van jullie vrijgezellenfeest mannen een originele en onvergetelijke dag te maken.

 

Maak van je vrijgezellenfeest mannen een ludieke stunt tijdens het huwelijksfeest

Maar om deze dag echt onvergetelijk te maken, is het natuurlijk leuk wanneer deze wordt vastgelegd. State of Dreaming Films kan van jullie vrijgezellenfeest mannen een prachtige film of filmclip maken. Ook mogelijk is een montage of collage van alle gebeurtenissen, die deze ‘echte mannendag’ onvergetelijk hebben gemaakt. State of Dreaming Films kan bijvoorbeeld een speciale ‘film’ maken, waarin ook de door jullie zelfgemaakte foto’s of filmpjes gemonteerd kunnen worden. Op deze wijze kunnen jullie de dag naderhand nog eens opnieuw beleven, gebeurtenissen bekijken die je wellicht die dag ontgaan zijn en natuurlijk delen met anderen.

Een leuk idee is bijvoorbeeld om deze film op de dag van de bruiloft te laten zien, zodat jullie alle gasten van jullie vrijgezellenfeest mannen mee kunnen laten genieten. Dergelijke stunt brengt meestal heel wat hilariteit teweeg. De videoclip is bovendien makkelijk te delen via social media, zodat jullie ook op die manier de film nog eens kunnen bekijken of kunnen laten zien aan mensen die er niet bij konden zijn.

Jullie vrijgezellenfeest mannen vast laten leggen op film? Stuur ons vrijblijvend een mailtje of vul het contactformulier in, dan bespreken we graag met jullie de vele mogelijkheden!

Leave a Reply