Skip to main content

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Jullie huwelijksdag is één van de meest bijzondere dagen uit jullie leven. Het huwelijk vraagt om een goede voorbereiding. Aan de voorbereiding zullen jullie net zoveel tijd besteden als nodig is om jullie droom van een huwelijk werkelijkheid te laten worden. Het is veel werk, maar jullie kunnen hier ook al veel plezier uit halen. Er is immers niks mooiers dan toeleven naar iets waar jullie al tijden over dromen en naar uitkijken!

De eerste voorbereidingen voor het huwelijk

Een huwelijk organiseren kan jullie helemaal liggen. Mocht dit niet het geval zijn of als jullie er niet zoveel tijd voor hebben, dan kunnen jullie een weddingplanner inschakelen. Aan een weddingplanner kunnen jullie al jullie wensen en verwachtingen overdragen. Hij of zij zorgt er vervolgens voor dat deze wensen gerealiseerd worden. Op deze manier geven jullie veel werk uit handen, maar houden jullie wel de controle over jullie ‘grote dag’.

Voordat jullie beginnen met alle voorbereidingen, is het belangrijk dat jullie weten wat voor huwelijksdag jullie willen. Weten jullie al of jullie een traditioneel of modern huwelijksfeest willen? Of heb je inspiratie opgedaan voor een huwelijk met een thema?

Nog een handige tip is om als eerst een keuze te maken voor een mooie trouwlocatie, voordat jullie definitief een datum prikken. Er zijn namelijk trouwlocaties, waar je ruim een jaar van tevoren moet boeken. De gekozen trouwdatum leg je vast bij de burgerlijke stand door in ondertrouw te gaan. Hier melden jullie ook wie de getuigen voor jullie huwelijk zijn.het huwelijk

Jullie huwelijk organiseren

Het is handig om een draaiboek bij te houden waar precies in staat hoe de dag moet verlopen. Een goed hulpmiddel bij het opstellen van jullie draaiboek, vinden jullie op ThePerfectWedding.nl.

Er zijn veel zaken die geregeld en vastgelegd moet worden. Denk aan het trouwvervoer, de locaties voor de plechtigheid, de receptie, het feest, het diner. Maar ook de catering, de bruidstaart, de muziek, de versiering en zo verder. Het vragen van de getuigen, het opstellen van een gastenlijst, het uitzoeken van een romantische huwelijksreis, het maken van de uitnodigingen voor het huwelijk en de bedankjes voor de gasten zijn ook allemaal activiteiten die in een vroeg station moeten gebeuren. Om niets over het hoofd te kunnen zien, is het een tip om alle details op papier te zetten en om voldoende speling in te plannen bij ieder belangrijk onderdeel van jullie huwelijksdag. Als op de dag zelf het één en ander een beetje uitloopt, dan loopt daardoor niet heel jullie planning vast. Ook dat draagt weer bij aan een mooie dag, waar stressvrij genieten vooropstaat.

Goede voorbereiding

Shoppen voor de perfecte bruidskleding, de ringen en het bruidsboeket is een leuke bezigheid voor het huwelijk maar ook een hele opgave. Je kunt inspiratie opdoen op het internet of uit bruidsmagazines. Om je look helemaal af te maken, boek je ruim op tijd een afspraak bij de kapper en –indien je dat wenst ook bij- de visagist. Samen kunnen jullie dan vooraf uitzoeken welk kapsel en welke make-up je op de huwelijksdag zal dragen. De dag zelf is het wel prettig om zonder stress helemaal mooi gemaakt te worden door professionals.

Ook voor de bruidegom, zijn getuige en gevolg een tip om tijdig te zoeken naar een geschikt trouwpak. Veel bruidsparen houden ervan om hun kleding op elkaar af te stemmen. In dat geval is het handig als de bruid enkele richtlijnen meegeeft, of misschien zelfs mee gaat shoppen met haar aanstaande.

 

Vergeet vooral niet te genieten!

Willen jullie de dag zelf vooral genieten en niet bezig zijn met organisatorische bezigheden? Dan is het raadzaam om tijdig een ceremoniemeester in te schakelen. Willen jullie meer van de organisatie en planning uit handen geven, dan kunnen jullie een weddingplanner onder de arm nemen.

De dag waar jullie zo naar toe geleefd hebben, gaat als een opeenvolging van vele mooie momenten in sneltreinvaart voorbij. Hoe onvergetelijk deze grote dag ook is, toch merken jullie dat na verloop van tijd details minder in jullie geheugen gegrift staan. Daarom is het leuk om van jullie dag een tastbare herinnering te hebben. Denk aan het inhuren van een huwelijksfotograaf bijvoorbeeld. Maar het kan nog leuker! Waarom laten jullie jullie grote dag niet vastleggen op film! Zo kunnen jullie alle bijzondere momenten echt keer op keer terugzien en herbeleven. Bij State of Dreaming Films kunnen we jullie grote dag op verschillende manieren vastleggen. Van een same day edit met een beknopt overzicht van alle memorabele momenten op muziek tot een trouwfilm met Hollywood-allure en alles wat er tussen in zit.
Neem gerust contact op met ons om alle mogelijkheden te bespreken.

Leave a Reply