Skip to main content

 

Niet zo heel lang geleden is de bovenstaande foto gemaakt tijdens onze verkenningstocht in Italië, want een dag voordat we een bruiloft mochten filmen in het prachtige Verona: de stad van de liefde! Trouwen in het buitenland! Wauw, wat hebben we daarvan genoten. We mogen in onze handjes knijpen met zo’n prachtig decor voor deze film.
Niet zo heel lang geleden is de bovenstaande foto gemaakt tijdens onze verkenningstocht in Italië, want een dag voordat we een bruiloft mochten filmen in het prachtige Verona: de stad van de liefde! Wauw, trouwen in het buitenland! Wat hebben we daarvan genoten. We mogen in onze handjes knijpen met zo’n prachtig decor voor deze film.

Op avontuur in Italië

Om je geheugen op te frissen: het verhaal over rivaliserende families in de stad Verona, maar waar een onmogelijke liefde ontstond. Als ik zeg ‘Romeo & Juliette’ dan gaat er vast een belletje rinkelen. Het oorspronkelijke verhaal kent inmiddels diverse varianten en is tot op de dag van vandaag nog te zien in bioscopen, theaters en zo ook als opera in de arena van Verona.

Sylvester en ik waren nog niet eerder in Verona geweest, daarom besloten wij bij aankomst de stad te verkennen. Wij hebben alle highlights van de stad kunnen zien met alle bijzondere bezienswaardigheden. Het bruidspaar had voor Verona gekozen uit liefde voor deze stad, niet zozeer door het verhaal dat deze stad met zich meedraagt. Zo is een aparte bezienswaardigheid ‘het balkon’, waar de balkonscène uit Romeo & Juliette zou hebben plaatsgevonden. Grappig feitje is dat er op die balkon nooit een echte Juliette heeft gestaan. Toch maakt het de 100 aanwezige toeristen met camera niets uit; prachtig!

Trouwen in het buitenland

De omgeving van Verona gaf een prachtig decor voor de huwelijksdag die wij mochten filmen. Op zaterdag ochtend liepen wij slechts op een klein stukje van ons verblijf richting het hotel waar ons bruidspaar zich aan het voorbereiden was. De hotelkamer op zich leek wel een spiegelzaal van een paleis; een plaatje!
De ceremonie werd in het Italiaans gehouden en door een tolk verstaanbaar gemaakt door de grotendeels Nederlandse gasten. Geheel in stijl werd het huwelijk gesloten werd gehoopte antwoord gegeven: ‘Sì’.

trouwen in het buitenland

Wanneer je gaat trouwen in het buitenland, beginnen de voorbereidingen al ver van te voren. Je moet immers de regels & wetten kennen van het betreffende land om daar officieel het huwelijk in te mogen treden. Daarbij is het in sommige landen verplicht om iemand uit de plaatselijke gemeente als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) te vragen om jullie te huwen. Het is dan wel toegestaan om er een tolk bij te hebben.
Een andere mogelijkheid is om een ceremonieel huwelijk te houden. Het officiële gedeelte doe je dan vooraf of achteraf in Nederland.

Sylvester en ik kijken met veel plezier terug op dit prachtige weekend in Italië. Trouwen in het buitenland is toch wel bijzonder, super dat wij daar een trouwfilm van mochten maken, waardoor ieder moment tot in detail blijft bewaard!

Gaan jullie ook trouwen in het buitenland en wensen jullie ook een trouwfilm? Dan kun je onderaan deze pagina contact met ons opnemen. Graag overleggen we de mogelijkheden. Kijk overigens voor meer stillframes die wij verzamelen op onze instagram pagina!

Leave a Reply