Skip to main content

Ja, ik wil’ Dit is waarschijnlijk het gene dat jij zou willen horen, als je dan toch besluit op je knieën te gaan: tijd voor een huwelijksaanzoek! Sorry dames, maar dit artikel heb ik speciaal geschreven voor ‘de man’.

Misschien niet heel anno nu, maar ondanks we zo geëmancipeerd zijn, willen wij toch graag dat de man ons als vrouw het hof maakt. Zo wordt er stiekem verwacht dat de man op zijn knieën gaat om dan die ene vraag te stellen. Jaren, maanden, dagen smachten, totdat jouw partner denkt dat het dan eindelijk gaat gebeuren… Nee, hoor toch niet.

Foto: RiCon Fotografie

Tijd voor het aanzoek!

Als je dan toch de stap denkt te gaan nemen om jouw geliefde een huwelijksaanzoek te doen, dan begrijp ik dat de verwachtingen inmiddels vrij hoog zijn opgelopen.

Zij denkt immers dat je al die jaren nodig hebt gehad om een perfecte aanzoek te bedenken. Jij bent je van geen kwaad bewust. Jij denkt liever eerst aan huisje, boompje, beestje. De rest komt vanzelf. Nou, daar gaat het misschien toch een beetje fout. Ondanks dat ook vrouwen heel realistisch kunnen blijven, kunnen zij veel sneller een goed en bijzonder moment bedenken. Dan nu, het moment dat je overtuigd bent, jij gaat jouw vriendin ten huwelijk vragen! Hoe ga je dat aanpakken? Ik heb eens in mijn omgeving rondgevraagd en kwam op deze 6 ideeën:

1. Zon, zee & .. ring!

Op vakantie, jawel! Terwijl jullie een romantische strandwandeling maken of één of andere hoge berg beklimmen, mag jij wel op je knieën zakken.  Nee, niet om je veters te strikken, maar om die ring uit je zak te vissen. Oja, vergeet niet dat dit het liefst tijdens ondergaande zon moet zijn hè!

2. Echte liefde gaat door de maag!

Terwijl jullie heerlijk genieten van een diner voor twee, op een mooie locatie en bij kaarslicht uiteraard. Tingel jij met je vork even tegen je glas aan. Heb je de aandacht? Yes, je hebt het woord! Je kan haar ook verrassen door even “naar het toilet te gaan”, de ober een briefje laten geven, zodat zij naar buiten moet. Vervolgens sta jij daar omringt met kaarsjes in de tuin met een grote grijns op haar te wachten!

3. Picknicken

Houden jij en je vriendin niet zo van die bovenstaande aandacht? Of houd je ervan om iets in de buitenlucht te doen op een zonnige dag?
Bereid dan een heerlijke picknick mand voor. Doe op google eens research naar lekkere, kleine hapjes en vergeet de bubbels niet. Kies een mooi plekje in het park, op het strand of in de duinen. Wanneer jullie eventjes genieten van het uitzicht en van elkaar, wordt het tijd voor bubbels. Vertel nog even dat jullie dit veel vaker moeten doen, wat jou betreft nog 100 jaar, terwijl je een glas vult met bubbels. Laat stiekem de ring erin vallen. Hoe lang zou het duren voordat zij het doorheeft?

4. Home sweet home

Terwijl jullie knus tegen elkaar aan naar jullie favoriete serie zitten te kijken, onder het genot van een bak popcorn, tover jij een doosje achter de kussen vandaan en ‘popt the question’. Doe dit overigens niet terwijl Michiel Huisman een onwijs zwaar gevecht aan het winnen is in een aflevering van ‘the game of thrones’, want dan weet ik niet of ze jouw huwelijksaanzoek 100% heeft verstaan. Of wat dacht je ervan dat je plotseling aanbelt met een bos bloemen, midden op jullie vrije dag. Wedden dat ze niet weet wat haar overkomt!?

5. Zingende koters

Een leuke welke ik meekreeg, kwam van mijn eigen (nog niet aangetrouwde) schoonzus. Dus broer, let op!
Wanneer zij druk bezig is met het nakijken van het dictee, beginnen de kinderen te zingen. Vervolgens kom jij in volle ornaat het klaslokaal binnen en begint met jouw huwelijksaanzoek.

6. Een huwelijksaanzoek net als in de film.

Houden jij en je lief van films? Hoe leuk is het dan als jij een speciaal filmpje voor haar maakt.  Je kan zelf iets met je telefoon knutselen, maar je kan ook een videograaf vragen om hulp. Vertel in de film wat nou zo leuk is aan jullie samen en waarom jij nooit meer zonder haar wilt. Uiteindelijk heeft zij een grote grijns en rollen de tranen over haar wangen “wat lief!”. Nee, dan is het nog niet klaar, want zodra de film is afgelopen, pak jij jouw moment om op je knieën te gaan om een huwelijksaanzoek te doen

Bereid je goed voor

En? Genoeg inspiratie? Kies vooral iets dat het best bij jullie past. Laat het aanzoek zeker ook van een afstandje filmen! Vraag een vriend, of neem via onderstaand aan deze pagina contact met ons op. Dan kunnen jullie tijdens jullie huwelijksdag nog eens terugblikken naar dit spannende moment! Je kan het zelfs laten verwerken in jullie uiteindelijke trouwfilm!

Leave a Reply