Skip to main content

Hebben jullie jezelf altijd al afgevraagd wat een Same Day Edit is? Wij leggen het jullie met een leuk voorbeeld uit.

Wat is een same day edit?

Een same day edit is een film of eigenlijk videoclip die wij op jullie huwelijksdag al in elkaar zetten, bijvoorbeeld tijdens jullie diner. Wij zorgen ervoor dat de videoclip op de avond van jullie huwelijksfeest is te zien. Super fijn als niet iedereen er bij kon zijn. Ook is het een preview van wat nog komen gaat.

Verrassing van Erwin aan Jennifer

Een recent en leuk voorbeeld van een Same Day Edit is die van Erwin & Jennifer. Tijdens de kennismaking kreeg ik direct de vraag naar een korte videoclip voor op de avond. Toen was niemand, behalve Erwin, op de hoogte van de verrassingstatoeage.

Same Day Edit Erwin & Jennifer Live – State of Dreaming Films

Voorafgaand aan de bruiloft van Erwin & Jennifer vroeg Erwin of wij iets eerder aanwezig konden zijn op een andere locatie. Het klonk wat mysterieus en wij werden natuurlijk direct heel nieuwsgierig. Na wat heen en weer appen waren wij helemaal op de hoogte: Erwin ging als verrassing voor zijn aanstaande vrouw, op de dag van de bruiloft, een tatoage laten zetten om hun huwelijksdag te bezegelen. Jennifer wist dus van niets en dat bleef nog even zo.

Erwin kwam met het idee om de feestavond met een Same Day Edit te openen, omdat hij daarmee een tatoeage wilde onthullen aan zijn bruid en alle aanwezige gasten.
Toen het eenmaal zover was, begreep Jennifer er helemaal niets van. De preview bevatte niet alleen beelden van Erwin thuis, maar ook bij een tattoo shop. Zie hierboven het moment dat Jennifer de realisatie kreeg dat Erwin écht die ochtend een tattoo heeft laten zetten. Je hoort zelfs wat verbaasde kreten tussendoor. 🙂

Snelle montage

Het tonen van een preview op de avond is ook voor ons altijd spannend. Het publiek bestaat niet uit 2 paar ogen, maar ineens uit 100 paar. Oef!
Om de druk nog iets te verhogen is er vrij weinig tijd, waardoor niet al het materiaal goed doorgekeken kan worden. We gaan uit van een paar momenten die mooi zijn voor de opbouw van het beeldverhaal en we kiezen een aantal beelden die ons goed zijn bijgebleven. Uiteraard moet er ook een shot in waarbij wij echt het wauw-gevoel hebben. Bij iedere bruiloft is dit onze onderlinge strijd. Geen zorgen, een beetje competitie houdt ons scherp. 😉

De Same Day Edit is eigenlijk altijd alleen op muziek. Geluid is zo’n belangrijk onderdeel in onze manier van werken, dat wij dit alleen doen als dit goed kan. Daar is dus meer tijd voor nodig. Dit betekent dat de videoclip een mooi voorproefje was qua beeld en dat het hopelijk smaakt naar meer. Benieuwd wat wij vervolgens maken? Klik dan hier om naar onze portfolio te gaan.

De foto’s hierbove zijn van Debby van Cleef en de stillframes uit de films.
Locatie: Stadsvilla Sonsbeek Arnhem

Leave a Reply